„Цела Бугарија се тресеше од нас“, се сеќава Васил Дилев од фудбалскиот клуб Македонија (ВИДЕО)

„Цела Бугарија се тресеше од нас“, се сеќава Васил Дилев од фудбалскиот клуб Македонија, крунскиот сведок на филмот кој за жал не успеа да го види бидејќи почина три дена пред неговото завршување. Од овие зборови треба да се тресат оние наши кои денес „приближуваат ставови“, не од оние на Бојко и Захариева. Сослушајте го овој скопски и македонски фудбалски Хајлендер, во атмосфера која е полна со паралели со фудбал, Македонија, Бугарија, европски првенства и казни зашто не креваме раце како Бугарите. 

На оваа тема погледнете ја и втората епизода на Досие Скопје (одете на 33:15)


Извор: off.net.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum