Боки е на ред: Жерновски му нудел бонбона простории за Меѓународен сојуз – состаноци држеле

Боки е на ред: Жерновски му нудел бонбона простории за Меѓународен сојуз – состаноци држеле во простории на една амбасада

И кога сите го отпишуваат, Бојан Јовановски секогаш знае да изненади како што впрочем и изненади минатото лето со посочувањето директно на Зоран и Вице Заеви како луѓето кај кои завшриле куферчињата со Луј Витон во кои се наоѓале парите од рекетот.

Токму тоа го направи и денес Боја Јовановски во судот по сведочењето на Агапи Дика сестра на судијата Мери Дика која е претседател на Собранието на „Меѓународниот сојуз“, невладина организација која се сомничи дека била користена за рекетирање бизнисмени и перење пари.

Боки 13 повторно ја шокираше јавност посочувајќи дека Андреј Жерновски нудел донација на „Мегјународниот сојуз“ просториите да бидат во катната гаража кај Кривичниот суд. Во просториите кој што ги користел Меѓународниот сојуз кај ИЗИС простории имале и француска и британска амбасада, а таму користeле простории на францускста амбасада, поточно Барокната сала за состаноци која била во сопственост на Француска амбасада. Тој понатаму објаснува дека компаниите кои беа претходно споменати Дрим Билдинг и Пелистер требале да градат домови за старица лица, едната во Карпош, поточно Дрим Билдинг, а Пелистер во Струга. Се чекало општините да дадат дозвола за градба, а споменатите фирми да ги купат земјиштата и да започнат со изведба на проектите.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum