Бадник е неработен ден за православните верници, а Божиќ за сите граѓаниПрвиот ден на Божиќ – 7 јануари (четврток) според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Неработен ден за граѓаните со правослвна вероисповед е и среда 6 јануари.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum