(АНТИ)КОРУПЦИСКА БОРБА: Затворија 6.200 фирми, 55.000 луѓе оставија без леб, а фирмата на Николовски

(АНТИ)КОРУПЦИСКА БОРБА: Затворија 6.200 фирми, 55.000 луѓе оставија без леб, а фирмата на Николовски го зголеми профитот за 2.100 отсто

Во Македонија 6.200 фирми затворија за една година со лошите економски политики и со слабите и неразвојни мерки ја опустошија економијата, а фирмата на братот на Љупчо Николовски го зголеми профитот за 2.100 отсто, се истакнува во денешното соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

-55.000 луѓе ја загубиле својата работа, а фирмата на братот на Николовски бележи вртоглави профити како да ја измислила вакцината против КОВИД 19. Како е можно во време на пандемија фирмата на Николовски да бележи раст на профитот од 2100%. Дали овие вртоглави суми се постигнати преку зделки со државата или други компании кои мораат да работат со фирмата на братот на вицепремиерот?! Дали зад големите профити се крие корупција, во која е вмешан човекот со функција против корупцијата?! Љупчо Николовски молчи и се крие за фирмата на братот, а јавноста чека одговори. И додека фирмите на граѓаните пропаѓаат, а десетици илјади ги губат своите работни места СДСМ создава втор клан, после кланот Заеви го имаме кланот Николовски. На мафијашкото работење наскоро му доаѓа крај, се вели во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.извор: denesen.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838