Анкетната куќа на Трамп прогнозира УБЕДЛИВА ПОБЕДА НА ВМРО-ДПМНЕ (БРОЈКИ)

Анкетната куќа која соработува со американскиот претседател Доналд Трамп испрати свои луѓе во Македонија, кои во изминатиот период константно вршеа реални испитувања на јавното мислење на граѓаните за кого ќе гласаат.


John McLaughlin од McLaughlin&Associates кој соработува со американскиот претседател Доналд Трамп и прави анкети за него, и му е доверлив извор за прибирање информации, прогнозира убедлива победа на ВМРО-ДПМНЕ.

Според последните резултати, ВМРО-ДПМНЕ ќе оствари победа во 5 од 6-те изборни единици. 


Во ИЕ 1 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 28%, СДСМ 25%, ДУИ 6%, АА 4%, ДПА 1%, други 1% и 35% се неопределени


Во ИЕ2 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 26%, СДСМ 24%, ДУИ 9% АА 7%, ДПА 1%, други 1%, 32% неопределени


ВО ИЕ 3 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 39%, СДСМ 32%, ДУИ 0, АА 0, ДПА 0, други 0, 29% се неопределени


ВО ИЕ 4 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 38%, СДСМ 33%, ДУИ 0, АА 0, ДПА 0, други 1, 28% се неопределени


ВО ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 31%, СДСМ 28%, ДУИ 5%, АА 4, ДПА 1%, други 0, 31% се неопределени


ВО ИЕ 6 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 12%, СДСМ 17%, ДУИ 26%, АА 20, ДПА 3%, други 0, 22% се неопределени


Резултатите од анектата се јавно објавени на Твитер

Изминатата година правевме анкети во Македонија во соработка со ВМРО-ДПМНЕ. Нашите анкети кои само што ги завршивме покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ можат да победат на 15-ти јули  во 5 од 6 Изборни единивци:ИЕ1 1005 гласачи ВМРО 28% СДСМ 25% ДУИ 6% АА 4% ДПА 1% други 1% неопределени 35%, напиша John McLaughlin на Твитер.

Македонија ИЕ2 – 991 гласач-ВМРО 26% СДСМ 24% ДУИ 9% АА 7% ДПА 1% други 1% неопределени 32%; ИЕ 3-967 гласачи-ВМРО 39% СДСМ 32% ДУИ 0% АА 0% ДПА 0% други 0% неопределени 29%; ИЕ 4- 975 гласачи-ВМРО 38% СДСМ 33% ДУИ 0% АА 0% ДПА 0% други 1% неопределени 28%;, напиша John McLaughlin на Твитер.

Анкета во Македонија: ИЕ 5 -1008 гласачи- ВМРО 31% СДСМ 28% ДУИ 5% АА 4% ДПА 1% други 0% неопределени 31%; ИЕ6 -1019 гласачи- ВМРО 12% СДСМ 17% ДУИ 26% АА 20% ДПА 3% други 0% неопределени 22%. Голем број на неопределени гласачите, но ВМРО е во водство, напиша John McLaughlin на Твитер.


Анкетата на една од најпознатите агенции во САД DBC Danube bussines consulting (Mc Laughlin) која, помеѓу останатото, е дел од тимот за истражување на јавното мислење и односи со јавност на американскиот претседател Доналд Трамп е нарачана и платена од ВМРО-ДПМНЕ. Спроведена од 22 до 30 јуни по специјализиран метод на самата агенција. Вкупно 5965 испитаници во 6 изборни единици (види твитови и слајдови за детали) се испитувани по пат на интервјуа направени по телефон или со директно интервју во кое се одговара на прашалник по принцип кој се применува од страна на Агенцијата од САД.

vecer.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838