АНДОНОВСКИ: Разликата помеѓу СДСМ и ВМРО накратко

Разликата помеѓу СДСМ и ВМРО накратко:

СДС ветила во 2016 дека ќе се грижи за правата на македонските иселеници Заев потпишува Договор, кој сега Бугарија смета дека треба да се исполни ако сакаме отпочнување на преговорите со ЕУ. Во договорот се бара откажување од македонското малцинство, прекинување на поддршка за здруженија на Македонците во Бугарија, непризнавање на македонскиот јазик


Високи функционери на ВМРО ДПМНЕ учествуваат во победата на македонските здруженија против Бугарија пред Судот за човекови права во Стразбур Повеќе погледнете во видеото👇


29060043_2016680208590936_36926234558838