Александар Лукашенко за СЗО: Овие луѓе немаат чуства према нас тие се криминалци

Според Преседателот Лукашенко СЗО пробале да им продадат лекови и вакцини и смета дека во Белорусија нема мртви од Ковид 19 толку од хронични болести кои ги имале и претходно.


Ги прашувам зошто никој неправи обдукција на починатите и да видат од што народот им умира само пишуваат Корона вирус и на тоа останува.


За цело време сме прошле преку многу вакви психози и паниката ни нанела само повеќе штета него Корона вирусот.


29060043_2016680208590936_36926234558838