Ако сака да толкува историја, на Георгиевски да му се даде шанса да ја раскаже продажбата на ОКТА


Не стивнуваат реакциите по контроверзните предлози на поранешниот премиер Љубчо Георгиевски за разрешување на македонско бугарскиот спор.


Откако првично реагираа бројни јавни личности, од неговите тези се огради и СДСМ, нарекувајќи ги лични ставови, вчера Георгиевски во телевизиска дебата на ТВ 24 со Петар Богојески, се опиша себе си како личност кој секогаш кршела табуа во македонската политика, потенцирајќи дека за неговиот предлог бил мотивиран од, како што реше, опасноста да изгубиме нови 20 годин и во односите со Бугарија.


Меѓу оние кои реагираа на наводите на Георгиевски е и Зоран Јовановски, поранешен потпретседател на СДСМ, кој сега воопшто не е активен во политиката.


Тој вели дека ако сака да ја толкува историјата, Георгиевски треба да ја раскаже и онаа која се однесува на продажбата на рафинеријата ОКТА.


извор: фактор


29060043_2016680208590936_36926234558838