Академик ЗОРАН ПЕЈКОВСКИ ја најави својата 46-та книга "ОД АМАТЕРИЗАМ ДО ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕАТАР"

Академик Зоран Пејковски на социјалните медиуми ја најави својата нова 46-та книга која е посветена на Охридскиот народен театар.


"Еве понеделнички, драги мои, ми претставува чест и задоволство да Ве информирам дека покрај веќе споменатиот број на книжевно-драмски, прозни, поетски, сценско-драмски, публицистички и научни остварувања од печат излезе и 46-та книга која е посветена на Охридскиот народен театар. Рецензент на оваа книга е проф.д-р Димитар Пандев од Филолошкиот факултет од Скопје".


29060043_2016680208590936_36926234558838