Ахмети: Да имавме уште по еден живот со моите пријатели, повторно ќе се боревме за слобода

„Војната на Ослободителната Војска на Косово беше праведна војна на албанската нација за слобода и самоопределување, но исто така и заправда и владеење на правото, демократско и кохезивно општество, ориентирано кон евро-американските вредности.Убеден сум дека моите пријатели, мои соборци, ќе бидат сведоци на правичната војна на Ослободителната Војска на Косово и ќе се вратат како победници, целосно почитувајќи го владеењето на правото и локалната и меѓународната правда“, вели лидерот на ДУИ, Али Ахмети.

„Знам, како јас така и моите другари, ако имавме уште по еден живот, втора можност да се бориме за слобода и еднаквост, ќе го сторевме тоа повторно затоа што верувавме и верувавме во правото на нашата нација.Сите наши достигнувања во овие децении ги реализиравме заедно со нашите меѓународни пријатели и заедно почитувајќи ги вредностите прифатени од сите нас, ќе го завршиме нашето патешествие кон слободата, независноста, правдата и интеграцијата. Владеењето на правото и вистинската неселективна правда се целта на сите нас и затоа им честитам на лидерите на Косово кои на најдостоинствен начин одговорија на повикот за правда и им посакувам брзо враќање на нивните должности“, вели Ахмети.


извор: makfax.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838