НЕ СЕ ПОЧИТУВААТ ТЕРМИНИТЕ: Со часови чекаат битолчани пред вакциналниот пункт


-Граѓани со закажани термини во Битола со часови чекаат да добијат вакцина, а некои и вопшто не успеале да ја добијат истата на закажаниот термин. Лошата организација предизвика револт кај граѓаните кои што се принудени да чекаат со часови во гужва, еден до друг.

Дали причината за ваквиот создаден хаос е токму недоволниот број на вакцини или се злоупотребуваат термините и се вакцинира преку ред?


29060043_2016680208590936_36926234558838