Учебници и настава мора да има: Големи пpoтести низ цела Македонија против eкcпериментитеГраѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да има” за 15 мај закажаа мирни протести кои ќе се одржат во секој град низ Македонија.


„Мирни протести против законот за учебници за основно и средно образование во секој град во Македонија во сабота 15-ти мај со почеток во 12:00 часот, пред седиштата на општините.

Во Скопје мирен марш во сабота 15-ти мај со почеток во 12:00 часот пред Министерството за образование и наука”
29060043_2016680208590936_36926234558838