Арсовcкa: Во 30 години независна Maкeдонија, толку неспocoбен министep како Филипче немало


Претседателката на стопански комори на Македонија Даниела Арсовска преку статус на Фејсбук пишува дека Венко Филипче е најнеспособниот министер за здравство во 30 години независна Македонија.

-Во 30 години независна Македонија, толку неспособен министер како Филипче ни имало ни ќе има. Умираат луѓе на секој чекор, се борат за живот, бараат спас каде ќе стигнат, одат по други држави да се вакцинираат изложувајќи се на опасност од зараза, економијата поради неговата неспособност по цела година да воспостави контрола е на раб на пропаст, а тој се слика без срам со 1 кутија вакцини кои требаше да пристигнат минатата година.

Уште сите амбасадори ги собрал, да се сликаат за големиов успех. Мрш, стои во нејзиниот пост на Фејсбук.
29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum