Средношколците на нозе – повикуваат на борба против уништувањето на образовниот систем!


Од неформалната организација на средношколците „Средношколски глас“, на Фејсбук упатија повик кон нивните соученици но и сите граѓани, да им се придружат во борбата против лошите реформи во образовниот систем. Почитувани средношколци,родители, медиуми!

Ве повикувам во името на неформалното движење “Средношколски глас” , во името на многу мои соученици, да ни се придружите во борбата против уништувањето на нашиот образовен систем!

Време е надлежните да го слушнат нашиот глас!

– Доста не игнорирате! Ние сме иднината на оваа држава!!, стои во пораката која тие ја објавија на Фејсбук.

29060043_2016680208590936_36926234558838