(ФОТО) Собранието на РМ троши над 1.300.000 денари на ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА


Владата објавила тендер за набавка на хигиенски производи, меѓу кои и над 40.000 парчиња тоалетна хартија, како и 42.000 бришачи за раце. Вкупната вредност на овие производи изнесува околу 1.800.000 денари или околу 30.000 евра.

На сајтот на Бирото за јавни набавки може да се преземе и види документацијата за оваа набавка.

Погледнете за што станува збор:

Во документот стои дека се набавува тоалетна хартија во износ од 1.331.500 денари, што за 44.000 парчиња значи дека Собранието плаќа по 30 денари за едно парче тоалетна хартија.

gif

извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838