Делегација на ВМРО ДПМНЕ -БИТОЛА оддаде почит на македонскиот великан Гоце Делчев


Делегација предводена од Претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ - БИТОЛА, Претседателот на УМС, Унијата на ветерани, Унијата на жени и граѓани почитувачи на ликот и делото оддадоа почит на македонскиот великан Гоце Делчев.


Неговата максима и желба беше: “Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание. Кој мисли инаку да се ослободи Македонија, тој се лаже и себеси и другите."


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook