НАМЕСТО ДОГРАМА МУФЛА И КАРТОНИ: ОУ Тодор Ангелевски од Битола се распаѓа - ВИДЕО+ФОТО

Додека се распаѓаат македонските установи и училишта, министерката за образование Царовска полна со ароганција, насилие и изгубеност од реалноста ги укинува печатените учебници ги фузира и укинува предмети зад параванот на модерно образование кое го нема како пример во ниедна европска држава а македонските граѓани овој експеримент се шпекулира дека треба да ги чини 120 милиони евра.


Време е министерката Мила Царовска да се врати во реалноста и да ги погледне овие фотографии и видеа од битолското основно училиште Тодор Ангелевски каде наместо дограма има картони и муфла и еднаш да ја погази својата суета и да ги послуша македонските граѓани а локалната власт и градоначалничката на Битола исто треба да се погрижат за локалните образовни установи кои се руинирани и запоставени.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook