И Макpoн е готов – Ле Пен очекува пoбeда: Пред претседателските избори

Зборувајќи за француското радио РТЛ во вторникот, лидерката на Националниот Фронт Марин Ле Пен рече дека нејзината партија ќе победи на претседателските избори во Франција следната година со смело предупредување до Емануел Макрон. Таа ги повика француските гласачи да ја донесат нејзината партија на власт и тврди дека „јавното мислење на анкетите“ упатува на победа на изборите во 2022 година против актуелниот претседател Макрон.

Обраќајќи се на водителката на RTL, Алба Вентура, г-ѓа Ле Пен рече: „Не зависи од вас дали можеме или не можеме да одиме во Елисејската палата“ „Останува на француските гласачи да кажат“.

„Јас се обраќам на сите француски гласачи, сакав да создадам влада на национално единство и граѓански мир за да излеземе од ситуацијата во која не доведе Емануел Макрон“.

Таа продолжи велејќи: „Јас им се обраќам на сите француски гласачи и им кажувам дек идеја за нацијата, и заштитата на нацијата, границите, одбраната на идентитетот, враќањето на просперитетот преку економски модел што го почитува нашето опкружување и финансиран од локалната економија“. „Сето тоа, можеме и мора да го вратиме повторно!“извор: инфомакс29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook