Pycката амбасада за Гoцe Дeлчeв – Maкедонски нaциoнaлен xepој


Руската амбасада во Македонија продолжува со серијата отровни стрели за Бугарија како се вжештуваат и влошуваат односите помеѓу двете држави.


Пред околу еден месец, Руската амбасада го одбележа почетокот на бугарската окупација на Македонија, а потоа почетокот на Смилевскиот конгрес, денес пак одбележаа 118 години од загинувањето на како што велат македонскиот народен херој, Гоце Делчев.


-Пред 118 години загинал македонскиот народен херој, Гоце Делчев. Идеалите на борбата за слобода, на кои овој извонреден револуционер им го посветил својот живот, се релевантни во секое време, пишуваат на Фејсбук од руската амбасада.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook