Претседателот на УМС ВМРО ДПМНЕ БИТОЛА Марко Јосифовски реагираше до СДММ за дволичност и лицемерие


Претседателот на УМС ВМРО ДПМНЕ БИТОЛА Марко Јосифовски реагираше до СДММ за дволичност и лицемерие:


Можеби, за прв пат во историјата на нашето постоење, како УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола, се согласуваме со СДММ.

Ги осудуваме вандализмите врз спомениците во Битола, а акцијата за чистење на истите, од страна на СДММ, ја поздравуваме и одобруваме.

Но, сепак постои едно големо НО. Тие не го осудија вандализмот врз споменикот на Филип Втори, или, не го осудија, бидејќи тие самите го направија !? #СДММ #СоДвеЛица


29060043_2016680208590936_36926234558838