СПМ: Бeз пoгoлeми плaти нeмa ЗAДOВOЛНA ПOЛИЦИJA


Убаво се расфрлате со милионите евра. И треба погодените да си ја добијат заслужената помош. Како Синдикат на Полиција во Македонија сметаме ДЕКА на оние кои им доделувате им е малку. Но, тоа не зависи од НАС, се вели во Фејсбук статусот на Синдикат на Полиција во Македонија – СПМ.


– Она што не интересира е следново:


Дали и после повеќе од една година вие како Влада на Република Македонија ќе го покренете прашањето и барем ќе преземете некаков чекор за покачување на платите во Полицијата како и заслужениот недоделен додаток за борба против корона вирусот. Министерот Оливер Спасовски не го прашуваме зошто тој одамна Полицијата каде што тој е Министер ЈА ЗАБОРАВИ.


Ќе Ви текне ли или и понатаму ќе си играте со НАШИТЕ НЕРВИ, пишува во Фејсбук објавата на СПМ.


Објавата на Фејсук може да го погледнете ТУКА.

29060043_2016680208590936_36926234558838