Царовска дoби oдгoвop oд иcкyceн пcихиjaтap: „Cpaм дa ви e, гpeв e зa дeцaтa“

Откако владината пропаганда се обиде критиките за министерката за образование Мила Царовска да ги препише на ВМРО-ДПМНЕ а не да ги толкува како автентичен отпор од граѓани, родители и експерти доаѓа реакција од искусен психотерапевт.

“Министерке Царовска…Јас..не сум партиски определена, не сум под партиски притисоци. Јас, проф.д-р Викторија Вујовиќ, психијатар- психотерапевт со 32 години работно искуство, не ги манипулирам родителите“.


„Родителите ги манипулирате Вие, срам да Ви е, грев е за децата! Кои се ваши советници? Вие сте неука, трвдоглава и се чудам како опстојувате, шетајки од едно во друго министерство…”, пишува психијатарот Викторија Вујовиќ до министерката Мила Царовска која одбива да ги прифати критиките и да го смени планот за дигитализација на учебниците кои според неа треба да се заменат до компјутери.извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838