УМС и ОК ВМРО ДПМНЕ -БИТОЛА положија цвеќе пред споменикот на македонскиот херој ХРИСТО УЗУНОВ


116 години од херојската смрт на еден од најзначајните револуционери во македонската историја и во периодот на револуционерната борба.

Пеце Милевски претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ -Битола и УМС на ВМРО ДПМНЕ -Битола, положија цвеќе во чест на нашиот херој пред споменикот на Христо Узунов во Церско.

Вечно да се памети ликот и делото на Христо Узунов, еден од најголемите херои кои ги родила Македонија.


29060043_2016680208590936_36926234558838