„Њујорк тајмс“ Македонија е нajлошa во справувањето со кopoна кpизaтa пред нас се СУДАН, НИКАРАГВА..


„The New York Times објавува дека Македонија е најлоша во Европа и меѓу најлошите во светот во справувањето со Корона кризата. Смртноста е огромна. Владата ја интересираа провизии, кога требаше да се вакцинира, сега нема концепт како да изврши масовна имунизација.

Народот умира поради неспособноста на оние кои ја водат Владата. Прашањето не е дали, туку кога точно, а нашата борба е тоа да биде час поскоро, одговорност мора да има“.

Целиот статус можете да го погледнете на следниот линк.29060043_2016680208590936_36926234558838