ВИДЕО I Maкедонски министер пpeкина пpeс-конференција за да се пoмoли


Премиерот Зоран Заев, министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини присуствуваат на официјалното пуштање во употреба на фотонапонска централа во селото Теново, општина Брвеница.


Насер Нуредини ја прекина денешната прес-конференција за за да се моли пред говорницата за време на повикот за молитва од локалниот верски објект што започна во 13.00 часот..


Пред скоро една недела започна рамазанскиот пост. Многу земји со мнозинство муслимани воведуваат регулативи за коронавирус иако ограничувањата варираат многу, а на некои места се спроведуваат лабаво. За време на месечниот Рамазан, муслиманите се воздржуваат од јадење, пиење, пушење и секс од зори до зајдисонце. Месецот е време за пост, богослужба и милосрдие.

Молитвата започнува на 16 минута од видеото.29060043_2016680208590936_36926234558838