СИНДИКАТОТ НА РЕК БИТОЛА ДЕЛЕЛ ПАКЕТИ БЕЗ КОВИД ПРОТОКОЛИ НА ПАРКИНГ ИМАЛО И КОНФЛИКТ НА ВРАБОТЕНИТЕ


Како што е хаотично раковотството така и синдикатот на РЕК Битола, делеле пакети со млечни производи на паркинг без КОВИД протоколи, без маски, без растојание имало и конфликт на вработените при што прераснал во расправија па биле избркани.


Нашата редакција и претходно пишуваше за пропустите на локалните и државните претпријатија во Битола каде е загрозено здравјето и животот на вработените при што не се почитуваат минималните протоколи за заштита од КОВИД 19, за се ова истите бараа помош од медиумите да апелираат затоа што јавните претпријатија се извор на заразата во Битола.


Ова е причината за високиот број на заразени во Битола за несовесното и неодговорно однесување на локалните функционери и раководители на државните и јавните претпријатија одговорност треба да превземат сите затоа што си играат со животите на илјадници граѓани на Битола.


29060043_2016680208590936_36926234558838