Пpoф. Вујовиќ до Цаpoвска: „Фaшиcтичкo oднecyвaњe, злocтopcтвo вpз дeцa, cтaнyвaтe мoнcтpyми“


Професор докторот Викторија Вујовиќ која е психијатар психотерапевт преку социјалните мрежи жестоко реагира по најавите на министерката за образование Мила Царовска дека учениците ќе учат од електронски учебници.


– Доколку ги оставите децата и адолесцентите без учебници…пројавувате фашистичко однесување…експеримент врз деца, злочин врз деца налик на Аушвиц.


– Кој ви го дава тоа право. Станувате монструми, пишува професорката на Фејсбук.


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838