Плата за февруари не земале 10 000 вработени, за март не се исплатени 54 662 работници

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, денеска откри дека 54.662 работници се уште не ја добиле мартовската плата, најмногу поради неисплатената помош од петтиот економски пакет кој беше заглавен во Собранието. – До законски предвидениот род до 15 април бруто плата не исплатиле 14.998 работодавачи за 54.662 вработени лица, рече Лукаревска. За разлика од март, февруарската плата не ја исплатиле 3.774 работодавачи за 9.947 работници. Од денеска во УЈП започнува аплицирањето за државната помош за исплата на платите за февруари и март, откако законите беа изгласани во Собранието.


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838