Заев: Ја прифатив оставката на Рашковски

Драги Рашковски утрово објави дека на 12 април поднел оставка од функцијата секретар за мониторинг и поддршка на институциите при реализација на програмата на Владата и на стратешки проекти.


По информацијата, премиерот Зоран Заев за “Фокус” кусо изјави дека ја прифатил оставката.


-Да, ја прифатив оставката, ни изјави премиерот Заев.

Рашковски во оставката наведува дека повлекувањето е поврзано со зачувување на достоинството и интегритетот.


Неговото име во последниот период е поврзано со неколку афери.извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838