МАКЕДОНИЈА на Европското ракометно првенство ќе се гледа на МРТ


Престојното Европско пракометно првенство ќе можеме да го следиме со коментар на македонски јазик на МТВ, потврдија од јавниот сервис.

Македонската телевизија ќе ги пренесува натпреварите од групната фаза од 18 и од 20:30 часот, а главната рунда ќе оди на програмата од 15:30, 18 и 20:30 часот.

Планирани се специјализирани студиски емисии со гости и ракометни аналитичари за натпреварите на Македонија, за полуфиналињата и за големото финале.

Македонија на ЕП игра во групата Г.

Распоред на натпреварите на Македонија на ЕП:

13 јануари 18:00 Македонија – Словенија

15 јануари 18:00 Македонија – Црна Гора

17 јануари 20:30 Македонија – Данска


29060043_2016680208590936_36926234558838