Шампионот во УФЦ, направи полнети пиперки и шопска – Видеото заврши со песна од Војо Стојановски


Александар Волкановски е Македонец од Австралија шампион во мешани боречки вештини, моментално настапува за Ultimate Fighting Championship (UFC), каде што е актуелен шампион во перо категорија на UFC.


Волкановски е и поранешен шампион во перо категорија на Австралија во боречки шампионат (AFC). Пред неговото деби во УФЦ, Волкановски се натпреваруваше како професионален боксер до 2015 година.


Неговиот татко е по потекло од село Беранци во близина на Могила додека неговата мајка е по потекло од Егејска Македонија.


Волкановски ја негува македонската традиција и редовно се фотографира со сонцето од Кутлеш.


Во своето најново видео тој готви традиционална македонска храна, шампионот во УФЦ, направи пунети пиперки, шопска и колбаси погледнете како го негува македонското наследство.


Видеото заврши со песна од Војо Стојановски, „Свадба е голема“.


29060043_2016680208590936_36926234558838