Две години од свечено примопредаеното помошно црево во Ротино, од градоначалничката на Битола


АРХИВА: Село Ротино Битолско, како поклон од Општината Битола доби верувале или не, помошно црево за гасење на пожар, а на примопредавањето лично учествувала и градоначалничката на Општината, Наташа Петровска.

Настанот се одржа на 11 април 2019-та година, потенцираме 2019-та година.

29060043_2016680208590936_36926234558838