Дали е загрозено здравјето на штитениците во Старскиот дом „Сју Рајдер“ -Битола?


Директорката на Старскиот дом „Сју Рајдер“ Битола Јулијана Ивановска за еден локален медиум изјави: Максимално сме посветени на здравствената состојба на корисниците и персоналот. Одржување дистанца носење маски е составен дел од нашето работење на дневна основа. Обезбедивме заштитна опрема маски, капи, визири дезинфекциони средства и се друго што ние е потребно за непречена работа.


Но фотографиите говораат спротивно, не само што нема дистанца и не се носат маски и визири толку се организираат прослави среде КОВИД пандемија во кој учествува и директорката Јулијана Ивановска.


Дали ќе има одговорност за несовесно работење, и дали е загрозено здравјето на штитениците во Старскиот дом „Сју Рајдер“ Битола?


29060043_2016680208590936_36926234558838