ПАСПАЛОВСКА: 800 000 евра за реклами, а за здравствените работници нема зголемување на плати од 5%


Д-р Паспаловска револтирана од министерството за тоа што се трошат 800 000 евра на реклами а нема пари за ветеното покачување на платите на здравствените работници.


Да си кажам- Ние обичните граѓани ќе си плаќаме тест за Ковид, анализи по приватните лабаратории, за лекови, поскапено масло, бензин, струја....долг е списокот. А насмеаните лица од рекламите за вакцинирање, што зборат по 15 секунди и се “ грижат” за вашето здравје- е тие се дел од проект РЕКЛАМИ - и тој чини колку што разбрав 800 000 евра! Зарем во ваква пандемија министерството финансира проект , кој можеше доброволно да го изработат?!? Е мислете си зошто нема лекови, вакцини и плати ?! А вие здравствени работници работете! НЕМА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИ ОД 5%. ВЕ ИЗЛАГАА И ВИ ГИ ПОТРОШИЈА?!

Само да си кажам!


29060043_2016680208590936_36926234558838