Милошоски: Нема да примам попишувач ако не е вакциниран

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонијо Милошоски информира дека нема да отвори врата за попишувачите доколку тие не се вакцинирани против коронавирусот. „Како родител на 5 малолетни деца, како сопруг и човек кој според Закон за време на кризна состојба и епидемија е должен да го штити здравјето на најблиските, своето и здравјето на другите, нема да примам попишувач, доколку истиот не покаже книшка дека е вакциниран против Ковид-19.

-Здравјето не може да се одложи, пописот може, порача тој на Фејсбук.


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838