ФОТО I На Криволак пристигна Армијата на САД


На Криволак пристигнаа припадниците на 15 инженериски баталјон на Армијата на САД и почнуваат со инженерците од македонската Армија да работат на подготовка на полигонот за вежбата „Одлучен удар 21“. -Тука се и нашите идни подофицери кои го завршуваат курсот овој месец и влегуваат во првата генерација од 120 подофицери кои Армијата ги добива по 11 години. Посетата на Криволак ја почнувам со средба со идните подофицери. Нивната дисциплина и ентузијазам охрабрува!, вели министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838