ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА: Во „кал на дожд“ граѓаните со часови чекаат ред пред наплатниот центар I ФОТО


НАПЛАТНИТЕ ЦЕНТРИ НА Јавните претпријатија можен извор на КОВИД-19 И покрај сите апели и во најава на нови протоколи за речиси комплетно затворање на сите угостителски објекти како и продолжување на полицискиот час надлежните институции во општина Битола наместо да реагираат со затворање на наплатниот центар тие продолжуваат да работат и покрај тоа што бројот на заболени од КОВИД-19 секој ден е над 100 новозаболени лица. Каде е сега градоначалничката Наташа Петровска со кризниот штаб да предложат или да преземат мерки со цел заштита на здравјето на граѓаните и да обезбедат пристојна локација на наплатниот центар за грѓаните со часови да не чекаат во кал и на дожд. Во прилог фотографии од гужвите пред наплатниот центар.


29060043_2016680208590936_36926234558838