(Видео) Вучиќ ѝ рече на Жандармеријата да биде на готовс, му ја пееја „Христос Бог“

По средбата со претставниците на Србите во Рашка, п ретседателот на Србија, Александар Вучиќ, ја посети единицата на жандармеријата во Краљево.


„Драги припадници на жандармеријата, српски херои, дојдов во Краjeево да ве посетам и да ви кажам благодарам за сето она што го направивте во одбрана на нашата татковина, заштитувајќи ја вредноста на интегритетот и ви благодарам што секогаш сте таму за нашата земја и за поплави, за земјотреси. Ви благодарам што не барате изговор, и што секогаш наоѓате решение “, рече Вучиќ.


Како што додаде, Жандармеријата треба да биде подготвена, да работи, да вежба, а Србија ќе даде се од себе за да им го олесни животот на нивните семејства, како во поглед на домувањето, така и во однос на семејствата.


“Ако државата ве повика, ние ќе се дадемесѐ од себе да не дојдеме до таа позиција. Ако ве повикаме да ги заштитите луѓето, знам дека ќе одговорите и дека ќе ја извршите својата света должност, вашата света обврска во најголем дел чесен начин. “Ќе го чуваме мирот и стабилноста по секоја цена! Ако не нападнат, ако го убијат нашиот народ, тогаш ќе мораме да го заштитиме нашиот народ. Она што ви го кажувам ќе значи дека ќе победиме. Нема предавање, нема повлекување“, рече Вучич.


Видеото можете да го погледнете ТУКАизвор: инфомакс


29060043_2016680208590936_36926234558838