ВИДЕО I Полициjaта влезе во црква на „Велики петок“: Пастор ги избрка на клоци „надвop фaшиcти“


Пасторот Артур Павловски на клоци ја избрка полицијата во Калгари во Алберта и здравствениот инспектор кои на католичкиот Велики петок упаднаа на црковна служба без налог.


Павловски вели дека видел премногу тиранија растејќи во Полска за време на советско владеење и видел сличности помеѓу постапките на полицијата во Калгари и она што го видел својата Полска.


„Неверојатно. Живееме во време кога насилници, кафеави кошули, кловнови, диктатори од гестапо ванабе ја превзимаат власта“, вели Павловски. „Доаѓање во црква, вооружено со пиштоли, тејзери и лисици за да ги заплаши верниците за време на прославата на Велики петок?“


„Па, претпоставувам дека е тоа што е, тие сакаат да нè поробат сите како што правеа Египќаните. Тие сакаат да бидат фараони на денешницата. Луѓе, ако не сте … разбудете се, станете, не знам што ќе се случи утре ако Канаѓаните не се разбудат. Погледнете што се случува во Германија. Германија ја презеде фашизмот. Ванабе Хитлерите веќе владеат “.


извор: инфомакс


29060043_2016680208590936_36926234558838