(ЕКСКЛУЗИВНО) КОРОНА ПОПИС: Еве од каде се заразените инструктори на попишувачи!


Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симевски, вчера потврди дека инструктори на попишувачите биле заразени со вирусот КОВИД-19. Радио Лидер од извори во ДЗС, дознава дека првиот од инструкторите на попишувачите е од Центар, а вториот е од Куманово. За останатие асега немаме информација.

Инаку, целиот процес на попис се става во ризик ако се знае дека обучуваните попишувачи многу скоро ќе излезат на терен за да попишуваат. Ова значи дека тие ќе ги стават и граѓаните во ризик и самиот вирус може да се шири преку попишувачите.извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838