Д-р Жарко Караџовски: Битола со најголем пренос на болеста


На денешната прес-конференција претседателот на Комисијата за заразни болести прим. д-р Жарко Караџовски оценувајќи дека најголем пренос на болеста во моментов е во Битола.


-Движењето на Р 0, што кажува колку лица заразува едно лице, односно во Битола еден заразува еден ипол граѓанин. Не е ист секаде -највисок е Битола со 1,42, потоа следуваат Куманово и Тетово со над 1, а Скопје за првпат паѓа под Р1“, рече Караџовски.


29060043_2016680208590936_36926234558838