Каракачанов потврди – неговата партија нема да влезе во новиот Парламент


Красимир Каракачанов потврди дека нема да влезе во новиот бугарски парламент. Тој им порача на своите гласачи дека не треба да бидат разочарани и оти изгубиле една битка но не и војната. Тој не ја заборави и нашата земја и вети дека ќе се бори за бугарските интереси во Македонија.

Здраво пријатели. Денот на изборите помина. Централната изборна комисија сè уште нема објавено конечни податоци, но прогнозата е дека ВМРО нема да има застапеност во 45-от парламент.

Благодарност до сите што гласаа. Благодарност до сите што го поддржаа ВМРО. Ви благодариме и за вас „Бугарија е пред сè“ и водечките во вашите одлуки и пред се е националниот интерес. На секој Бугарин кој ја дал својата доверба и гласал за ВМРО, сакам да му гарантирам дека нема да ве изневериме! Дури и надвор од парламентот, ВМРО силно ќе ги тврди вашите интереси, за кои работевме и во последните четири години – приход, семејство, обезбедување. Секој ќе продолжи да го браним бугарскиот интерес за Македонија – затоа што не треба да има компромис по секоја цена!

Главите горе, пријатели! Вие не треба да понижувате! ВМРО не ја доби оваа битка, но војната допрва претстои – и тоа е за највредната – Бугарија, напиша Каракачанов на „Фејсбук“.

29060043_2016680208590936_36926234558838