СКАНДАЛ: МВР издале пасоши на интернационални мафијаши кои се бараат со потерница!

Над 200 интернационални криминалци добиле пасоши со лажен идентитет од Македонското МВР – откри претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на денешниот брифинг со новинарите.


МВР издале пасоши на интернационални мафијаши кои се бараат со потерница!

Јован Вукотиќ шеф на познатиот Шкаљарски клан е едниот од двајцата големи балкански нарко босови кои добиле македонски пасоши од МВР, брифира ВМРО-ДПМНЕ.


Вукотиќ добил вистински македонски документи на име Георги Андонов.


Вториот е Седат Пекер турски државјанин кој неодамна беше протеран од Македонија а предходно се сликал со високи државни функционери.


Пекер кого го гони и Турција во Македонија бил Џадин Амедовски.


Денеска ВМРО-ДПМНЕ објави афера Мафија според која МВР со знаење на премиерот издавала пасоши на сомнителни ликови од балканското подземје.извор: lider.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838