(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Момче носено со чаршав во болница во Струмица


Драматично видео на Фејсбук сподели претседателот на Народната партија на Ромите, Геге Демировски. Момче од Струмица, кое има сериозни здравствени проблеми, фамилијата и комшиите во чаршаф како импровизирана носилка го носат во болница, бидејќи нема брза помош.29060043_2016680208590936_36926234558838