Тони Коњановски денес утринското кафе го испи со Ајдин Кадриовски во Ленски Мост


Семејството Кадриовски од 1957 година се занимава со угостителство во Битола, после нивното доселување од тетовското село Јаловјанe. Битола е град познат по традицијата, а комшијата Ајдин ја одржува таа традиција над 60 години, привилегија е да се испие утринското турско кафе и да се помуабети со него во неговата слаткарница „Ленски мост” за почеток на работниот ден… вели кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО ДПМНЕ, Тони Коњановски.

29060043_2016680208590936_36926234558838