(Видео) Сведоштво кое го нemaше во македонските медиуми: Heмаше пpoтивпожapни апарати, бев болничap


Емши Ибин, очевидец на кој му изгорe пред очи таткото и братот:


Бев 6 дена внатре, бев болничар на мојот татко и брат, за тоа што клиниката нема персонал. Јас се обидов да ги извадам нив, но не можев од црниот чад.


За тие кои викаат дека бараката имала противпожарен систем, тоа се големи лаги. Баравме апарати за гасење на пожарот и тоа го немаше.


Модуларната болница беше само една пластична барака со стиропор кој помагаше да се прошири пожарот со голема брзина.


Сите пациенти што беа внатре ги видов со мои очи како вриштат… Правдата е народот.


Се молам народот да стане и да бара правда за овие жртви.


извор: инфомакс

29060043_2016680208590936_36926234558838