Тони Коњановски на Широк Сокак со професор д-р Александар Стерјовски, хроничар на Битола - ФОТО


Секогаш е убаво кога ќе сретнеш, драг комшија, долгогодишен пријател, почитуваниот професор д-р Александар Стерјовски, посебен човек, хроничар на Битола, со кој разговаравме за илјадниците приказни за нашиот преубав град и богатото културно и духовно наследство.


29060043_2016680208590936_36926234558838