Пендаровски: Малкумина од градоначалниците на СДСМ одработија добро

Коментирајќи ги состојбите во државата, претседателот Стево Пендаровски во интервјуто за 360 степени рече дека најголемата грешка на власта е поставувањето погрешни луѓе на некои позиции. За пример ги зема градоначалниците.


-Мислам дека најголемата грешка е што за некои позиции беа поставени погрешни луѓе. Да ги земеме градоначалниците: за колку од 60те градоначалници, еве од мојата структура, како граѓанин би рекле дека добро одработиле? Да не лицитирам со бројки, ама за малкумина. Еве и во градот кајшто живееме, каде што најдобро ги познаваме состојбите, рече Пендаровски.извор: фокус

29060043_2016680208590936_36926234558838