ЗАМЕНИКОТ НА ФИЛИПЧЕ: Не е време за оставка


Заменикот на Филипче соопшти дали ќе има оставки


Запрашан за одговорноста и можноста за оставка, заменик -министерот за здравство, Илир Хасани, категорично рече дека сега не е време за оставка, туку за соочување со предизвиците.


Според него, надлежните органи интензивно работат на целосно расветлување на случајот и се очекуваат нивни официјални извештаи.


„Не е време за оставка, сега е време кога треба да се соочиме со предизвиците. Истражните органи и обвинителството се активирани и ги чекаме официјалните извештаи од нив“, изјави Хасани.


извор: буквар

29060043_2016680208590936_36926234558838