КУНОВСКА: Секој неспособен треба да замине веднаш, без одлагање


Граѓанската активистка Софија Куновска даде сопствен коментар за вчерашната несреќа во тетовската болница. Според неа секој неспособен треба да си поднесе оставка во најбрз можен рок.

Се што сакам да ви кажам во овој миг е дека ја плаќаме цената на неможноста за сменливост на неспособните.

Да се избориме за СМЕНЛИВОСТ.

–Секој неспособен треба да замине веднаш, без одлагање. Во спротивно нашите животи ќе се состојат од 10-15 години еден, 10-15 години друг…. и оп, отиде животот.


извор: лидер

29060043_2016680208590936_36926234558838